Izborni štab i kandidati KOALICIJE ZA ČOVJEKA sinoć su analizirali dosadašnji tok Izborne kampanje i izrazili zadovoljstvo onim što je urađeno u prethodnih 26 dana kampanje.

Na sastanku je još jednom osuđeno skrnavljenje plakata KOALICIJE ZA ČOVJEKA koje se jedino može tumačiti kao čin nemoći političkih konkurenata i odraz snage KOALICIJE Z ČOVJEKA.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA vodi umjerenu, racionalnu i pozitivnu Izbornu kampanju u kojoj nema uvreda i jezika mržnje, ali u kojoj ima konstruktivnih kritika, uz predlaganje rješenja i stoga čude motivi za uništavanje njenih izbornih plakata.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA ovim putem ukazuje da će rigorozne mjere prilikom čina glasanja kod pomoći osobama koje nisu u mogućnosti samostalno obaviti taj čin, proizvesti dodatnu apstinenciju od glasanja i veliki broj nevažećih glasačkih listića.

Kandidati i aktivisti KOALICIJE ZA ČOVJEKA sa terena prenose zabrinutost starije populacije glasača koji, uglavnom, zbog slabijeg vida i bolesti, nisu u mogućnosti samostalno i pravilno obaviti čin glasanja.

Zatečeni smo velikim brojem onih koji su izjavili da zbog tako rigoroznih procedura i nemogućnosti korištenja tuđe pomoći neće izaći na izbore i neće pristupiti činu glasanja.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA apeluje na CIK BiH i Općinske izborne komisije da dodatno razmotre ove objektivne činjenice i da, prije Izbora, dodatno regulišu ovu problematiku, kako zbog malog izlaska na Izbore nebi doveli u pitanje regularnost Izbora i cijelog izbornog procesa.

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA