Dragi prijatelji,

Želim Vas obavijestiti da je danas 25.08.2022.godine, u Uredu DNZ BiH u Velikoj Kladuši održan radni sastanak Izbornog štaba KOALICIJE ZA ČOVJEKA. Na sastanku je izvršena analiza dosadašnjih priprema za predizbornu kampanju i napravljen plan za realizaciju preostalih aktivnosti. Ocijenjeno je da pripreme za kampanju teku po planu i uredno i da će KOALICIJA ZA ČOVJEKA imati sve uslove za pristojnu i interesantnu izbornu kampanju.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA (DNZ BiH-DNS-NS “Radom za boljitak”) svoju Predizbornu kampanju otvara Javnom tribinom koja će se održati 03.09.2022.godine (subota), na Bazenu u Šmrekovcu, sa početkom u 16,00 sati. Na Tribini će se prisutnima i gostima obratiti čelni ljudi KOALICIJE ZA ČOVJEKA i kandidati za predstojeće Izbore u BiH.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA će voditi pristojnu i dostojanstvenu kampanju u kojoj će iznositi svoj Izborni program i odgovarati na aktuelna pitanja iz današnjeg života običnog čovjeka. Smatramo da je danas u BiH čovjek, još uvijek, najvažniji resurs kojeg imamo, ali devalviran, ponižen, osiromašen i obespravljen do granice izdrživosti. Svi se danas u BiH, ko bajagi, zaklinju i “bore” za “državu” ili “parče” te države, a istovremeno svi ostajemo bez čovjeka i pri tome zaboravljaju da bez čovjeka nema, niti ima potrebe za državom. Umjesto da država služi čovjeku, što je sasvim normalno i prirodno, kod nas čovjek sve više postaje rob i taoc države. Molim sve Vas da dobro pratite i analizirate i ko kaže i šta kaže u ovoj kampanji, jer se u našoj državi u ovim godinama izrodilo toliko izbornih manipulatora i prevaranata, da je nekima lakše slagati i prevariti birače, nego reći “Dobar dan”.

Pozivam sve Vas da, a prije svega, članove, aktiviste, prijatelje i simpatizere DNZ BiH i KOALICIJE ZA ČOVJEKA da aktivno sudjelujete u našoj Izbornoj kampanji, a sve građane, Krajišnike, Bosance i Hercegovce, bez obzira na političku pripadnost, pozivam da prate Kampanju i upoznaju se sa našim Izbornim programom i našim gledanjem na trenutnu situaciju u BiH i Krajini i na rješenja koja predlažemo za izlazak iz ovog strašnog lavirinta. Bit će nam veliko zadovoljstvo, ako u nama pronađete partnere za izgradnju Krajine i BiH po mjeri našega, Krajiškog, Bosanskog i Hercegovačkog čovjeka. Pozivam Vas da koristite i ovu Facebook stranicu da postavljate pitanja i eventualne dileme na koje bi u ovoj kampanji željeli dobiti iskrene, realne i poštene odgovore od naših kandidata.

U prilogu ove objave je Pozivnica za našu Javnu tribinu, sa kojom 03.09.2022.godine otvaramo Izbornu kampanju.

Svi ste dobrodošli i bit ćemo Vaši uzorni domaćini.

Svima onima koji su odlučili glasati, želim puno sreće u izboru najboljih kandidata.

Svako Vam dobro.