KOALICIJA ZA ČOVJEKA je u više navrata skretala pažnju na masovno korištenje Javnog sektora i Javnog novca za logistiku stranaka u vlasti u predizbornoj kampanji za predstojeće Izbore u BiH.

Građani Velike Kladuše ovih dana su živi svjedoci kako uposlenici JP KOMUNALIJE u Velikoj Kladuši u odorama i u kombi vozilima Laburističke stranke distribuiraju njihove promotivne materijale i ubjeđuju građane da daju podršku kandidatima ove Stranke na Izborima.

Umjesto zbrinjavanja otpada, koje je osnovna djelatnost ovoga Javnog preduzeća, direktor i njegovi radnici Javnim novcem građana vode predizbornu kampanju za Laburističku stranku i njene kandidate na Izborima. Kompletan menadžment JP KOMUNALIJE, umjesto upravljanja preduzećem, isplate zaostalih plaća radnicima i saniranja nagomilanih gubitaka, ovih dana, upravlja kombi vozilima u dekoru Laburističke stranke i upravlja operacijom distribucije njihovog propagandnog materijala.

Građani Velike Kladuše sada se konačno mogu uvjeriti da je prava djelatnost JP KOMUNALIJE zbrinjavanje aktivista Laburističke stranke, a ne zbrinjavanje otpada, kako stoji u registraciji ovoga Javnog  preduzeća.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA poziva građane Velike Kladuše i svih drugih gradova i općina u BiH da na Izborima 02. oktobra kazne ovakvo ponašanje Stranaka i kandidata i da ne dozvole da se javnim novcem nansira njihova vlastita propast i nesreća.

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA