U subotu, 10.09.2022.godine, KOALICIJA ZA ČOVJEKA održala je svoju drugu Javnu tribinu na području Općine Velika Kladuša, ovoga puta u mjenoj zajednici Vrnograč. Prisutnima na tribini obratili su se Rifat Dolić, Nosilac liste za Skupštinu USK, Husein Hadžić, Nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta federacije, te Džemila Pilipović i Fikret Dukić, kandidati za Skupštinu USK.

Rifat Dolić je napravio osvrt na 8 dana predizborne kampanje i rekao da nikada kao sada u kampanji, među kandidatima, nije bilo više lažova, ibliza, prevaranata i manipulanata, a ni da dostojanstvom građana pred “kupovinom” povjerenja nikada nije bilo na nižem nivou, te da je pred biračima 02.oktobra težak zadatak. Dolić se posebno osvrnuo na prazna sela i naselja sa kojima se susreće prilIkom obilaska birača na terenu i rekao, ako se ovakav trend iseljavanja ljudi nastavi, da već za četiri godine u Kladuši niko neće trebati voditi kampanju, jer neće imati kome.

Husein Hadžić je istakao veliku važnost najavljene Krajiške brze ceste za Krajinu, ali izrazio i sumnje da je i ovoga puta u pitanju još jedan manevar i obmana SDA i Sarajeva u borbi za krajiške glasove na Izborima. Fikret Dukić, kandidat za Skupštinu USK je izrazio nezadovoljstvo odnosom Općinske vlasti, Doma Zdravlja i Policije u Velikoj Kladuši prema MZ Vrnograč, rekavši da je u Vrnograču prije 70 godina bio bolji odnos tadašnje vlasti prema ovoj MZ, nego što je to danas.

Džemila Pilipović, kandidat za Skupštinu USK-a je rekla da za KOALICIJU ZA ČOVJEKA Agrokomerc nije završena priča te najavila skoru isplatu štete dioničarima Agrokomerca po presudi Suda u Strazburu i najavila zajedničku borbu za ostvarivanje preostalih prava radnika i dioničara Agrokomerca.

 

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA