DNZ BiH – Krajiška stranka na predstojeće Opće izbore za Skupštinu USK izlazi u sastavu KOALICIJE ZA ČOVJEKA, zajedno sa DNS – Demokratski narodni savez i Narodnom strankom “Radom za boljitak”.

Za Zastupnički dom Parlamenta Federacije DNZ BiH na Izbore izlazi, također u sastavu KOALICIJE ZA COVJEKA, zajedno sa DNS-om.

Ovo je jedina multietnička i međuentitetska koalicija na predstojećim izborima u BiH i praktično dokazuje da i u ovako politički podijeljenoj BiH postoje ljudi i Stranke koji su spremni na dijalog i koji se mogu okupiti oko zajedničkih programskih ciljeva za napredak BiH i života u njoj.

DNZ BiH – Krajiška stranka na Izbore izlazi sa ciljem oživljavanja političkog djelovanja i povratka u poslaničke klupe u Skupštini USK i u Parlamentu Federacije BiH.

DNZ BiH u ostvarivanju postavljenih ciljeva predvodi KOALICIJU ZA ČOVJEKA, čije Liste kandidata za Skupštinu USK i Zastupnički dom Parlamenta Federacije nose iskusni i provjereni kadrovi DNZ BiH, Rifat Dolić i Husein Hadžić.
U ostvarivanju postavljenih ciljeva podrška KOALICIJI ZA ČOVJEKA na predstojećim Izborima u USK-u bit će i nekoliko političkih grupacija i stranaka koje se nisu prijavile za izbore i koje nemaju svoje liste kandidata u USK-u.
Nakon predaje i ovjere Lista kandidata DNZ BIH, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, praktično odmah, počinje pripreme za predizbornu kampanju i počinje sa intenzivnim političkim radom sa građanima na terenu, širom USK-a.

PRESS SLUŽBA