KOALICIJA ZA ČOVJEKA smatra da je kampanja za Izbore u BiH 2022. godine jedna od najbeskrupuloznijih kampanja ikad viđenih na ovim prostorima. Stranke na vlasti, koje se bore za nastavak vladavine bukvalno se bore za podršku i glasove birača do posljednje marke u Budžetima na svim nivoima vlasti.

Očito je da tehničke dopune Izbornog zakona koje je nametnuo Visoki predstavnik u BiH nisu bile dovoljne da zaštite Budžete i javna sredstva od beskrupuloznih vlastodržaca koji u zamjenu za podršku i glasove dijele šakom i kapom.

Premijer USK i kandidat ASDA/NES za Skupštinu USK već mjesecima u Kladuši ima “istureno komandno mjesto” na kojem dijeli Budžetska sredstva USK-a u zamjenu za glasove i podršku Kladuščana na predstojećim Izborima u BiH.

Prema svjedočenjima građana Mjesne zajednice Slapnica, Ružnić je za asvaltiranje njihovog puta u zamjenu za glasove na Izborima ponudio sredstva Budžeta u narednoj budžetskoj godini, jer je Budžet USK-a za tekuću godinu već “investirao” u glasove. NES-u i Mustafi nije bitno što se nezna ko će formirati izvršnu vlast u Kantonu i kako će izvršiti preuzetu obavezu nakon Izbora, njima je jedino u ovom momentu bitno dobiti glasove Slapničana.

Slapničani su poručili Ružniću: “Nema veresije, pare, pa glasovi”.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA poziva građane i birače u Velikoj Kladuši i Krajini da ne nasjedaju na celofanske priče NES ovih “dobrotvora” i MERHAMETlija, kojima su glasovi i izbori ključevi budžetske riznice USK-a.

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA