KOALICIJA ZA ČOVJEKA, u svome Izbornom programu “NAŠIH 10 PRIORITETA” značajno mjesto daje pravednijem i ravnomjernijem razvoju općina, kantona i regija u BiH. Današnje razlike u razvijenosti općina, kantona i regija u BiH veće su nego u ex Jugoslaviji i nisu rezultat rada i realnih odnosa, već su rezultat prirodnih i političkih pogodnosti, te nepravedne sistemske raspodjele javnih prihoda.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA smatra da su nepravedne razlike u razvijenosti u Bosni i Hercegovini fitilj i generator nepovjerenja, podjela i secesionističkih ideja, koje nagrizaju BiH.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA će insistirati na pravednijoj raspodjeli javnih prihoda i ispravljanju sadašnjih razlika u razvijenosti općina, kantona i regija u BiH.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA će u Skupštini USK-a i Parlamentu Federacije predlagati zakone i propise za pravedniji i ravnomjerniji razvoj općina, kroz sistemske mjere za poticanje ulaganja i zapošljavanja u nerazvijenim općinama, kroz oslobađanje plaćanja poreza na dobit, ukidanje raznih taksa i direktne poticaje.

Svaka Općina i svaki čovjek zaslužuje jednaku šansu, a razlike u razvoju mogu biti samo rezultat boljeg znanja, boljeg korištenja resursa i boljeg upravljanja procesima.

DAJ ŠANSU ČOVJEKU!
PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA