Dragi i poštovani prijatelji u dijaspori,

Kao što znate, u BiH su za 02.oktobar 2022.godine zakazani Opći izbori.
Suvišno je danas bilo što govoriti koliko su ovi Izbori značajni za budućnost BiH i koliko je važno da u BiH, konačno, izaberemo ljude koji su spremni i sposobni BiH izvući iz kandži nacionalizma, mržnje, podjela i siromaštva.
Bosni i Hercegovini nikada, koliko danas, nisu bile potrebnije promjene, normalni, pošteni, hrabri i sposobni političari i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti.

Te i takve predstavnike možemo i moramo birati na izborima, a bježanje od Izbora i glasanja je bježanje od normalne BiH i normalnog života u njoj.

BiH i njeni građani danas su taoci i zarobljenici nacionalista, kriminalaca i onih koji na podjelama i mržnji godinama zajedno vladaju i grade planove doživotne vladavine.
Hvala Vam što svojim novčanim doznakama u domovinu godinama osiguravate opstanak i funkcioniranje njenog finansijskog i monetarnog sistema.

Ako BiH dalje bude išla putem kojim danas ide, za kratko vrijeme neće puno pomoći ni Vaše doznake i Vaša ljubav koju iskazujete prema svojoj domovini i zato Vas pozivam da glasanjem na Izborima učestvujete u izboru ljudi koji će ozbiljno i odgovorno voditi državu i bolje koristiti njene resurse na dobrobit svih njenih građana.
Ovih dana opet sa hutbi u nekim našim džamijama u BiH slušamo poruke imama kako je FARZ glasati za neke stranke i vođe koji nas 30 godina pljačkaju, siromaše, dijele i raseljavaju.

Neka mi dragi Bog oprosti što i pomislim da se miješam u njegove nadležnosti, ali za građane BiH, osim obaveza prema Bogu, danas nema većeg FARZA od smjene onih koji 30 godina siju sjeme mržnje, nacionalizma, podjela i siromaštva u BiH.

Pomozite da zajedno izvršimo ovaj ovodunjalučki demokratski FARZ.

REGISTRIRAJTE SE ZA GLASANJE POŠTOM!!!

U toku je i do 19.jula 2022.godine traje registracija birača u inostranstvu za glasanje poštom.
Registracija za glasanje poštom je jednostavna i bez puno obaveza.
Za registraciju za glasanje poštom potrebna su svega tri dokumenta, i to:
1. Fotokopija jednog od važećih identifikacijskih dokumenata iz
BiH (Lična karta, pasoš ili BH vozačka dozvola)
2. Dokaz o adresi stanovanja iz inostranstva (Potvrda od mjesnog organa lokalne vlasti u inostranstvu ili fotokopija jednog od važećih dokumenata države boravka iz kojih se vidi adresa stanovanja) i
3. Popunjen i potpisan Obrazac prijave za glasanje izvan BiH – Obrazac PRP-1


ŠTA DALJE SA PRIPREMLJENIM DOKUMENTIMA?

Kad imate ova tri potrebna dokumenta u rukama ili pohranjena u računaru ili u telefonu, registraciju za glasanje poštom možete obaviti na dva načina:
a) Elektronski, putem e-maila i
b) Slanjem pripremljenih dokumenata u CIK BiH Sarajevo, putem

Fax-a na brojeve:
+387 33 251 333 i +387 33 251 334

Za one koji imaju kompjuter i internet, a takvih je ogromna većina, potrebno je da posjete Web stranicu www izbori.ba
Na ovoj Stranici imate Vodič za pristupanje aplikaciji za prijavu i glasanje poštom, gdje imate detaljna uputstva kako se registrirati za glasanje poštom.

Pored ovoga vodiča imate i direktno aplikaciju ONLINE portalbe-Izbori, gdje također imaju pojašnjenja i postupci kako se vrši registracija za glasanje poštom. Ukoliko imate problem sa elektronskom registracijom za glasanje poštom, preporučujem da tražite pomoć mlađih ili onih koji su vičniji sa elektronikom i kompjuterom.

Najjednostavniji način da se registrirate za glasanje poštom je da, prethodno navedena tri dokumenta za prijavu (Identifikacijski dokumenat iz BiH, dokaz o adresi stanovanja i popunjen i potpisan Obrazac prijave PRP-1) putem Fax-a pošaljete direktno u CIK BiH, Sarajevo na jedan od brojeva fax-a:
+387 33 251 333 ili +387 33 251 334.

Dodatne informacije o svim pitanjima registracije možete dobiti u CIK-u BiH, na telefone: +387 33 251 331 i +387 33 251 332.

VRLO VAŽNO !!!

Molim Vas i pozivam da se registrirate za glasanje poštom, jer bez prethodne registracije nećete moći glasati poštom, a važno je. Molim Vas i pozivam da zamolite i pozovete svoje članove porodice, prijatelje i poznanike, da se i oni registriraju za glasanje poštom, jer je to važno i potrebno. Molim Vas i pozivam da putem Facebooka, telefona i drugih aplikacija podijelite ovaj tekst i poziv za registraciju svojim prijateljima i poznanicima jer je važno da se registruju i glasaju. Molim i pozivam, posebno članove, simpatizere i prijatelje DNZ BiH – Krajiške stranke da, pored vlastite prijave za glasanje, podsjete sve naše prijatelje i poznanike u inostranstvu i da im prenesu naše pozive i molbe da se i oni registriraju za glasanje poštom.

Molim Vas i pozivam da se u slučaju dilema i bilo kakvih nejasnoća javite na telefone u Stranci +387 37 775 340 i 775 341 ili direktno na mobilni telefon Predsjednika i Sekretara Stranke Rifata Dolića i Huseina Hadžića broj 061/105-531 i 061/476-037.

REGISTRIRAJTE SE ZA GLASANJE, VAŽNO JE!

UNAPRIJED HVALA NA SVAKOJ PODRŠCI I POVJERENJU.
Rifat Dolić i članovi rukovodstva DNZ BiH – Krajiške stranke