Svim muslimankama i muslimanima u Krajini, Bosni i Hercegovini, Dijaspori i Svijetu, od srca upućujemo iskrene čestitke povodom blagdana Hadžili Bajrama, uz želje za dobro zdravlje, barićet i svako drugo dobro u životu i radu.

Posebne čestitke i najbolje želje upućujemo bolesnima, nemoćnima, obespravljenima i onima koji i u ovim mubarek danima trebaju i očekuju našu pomoć, podršku i solidarnost.

Molimo Svevišnjeg da im podari snage i strpljenja u borbi protiv svake nesreće, nepravde i ugrožavanja ljudskih prava i sloboda.

Kurban ili Hadžili Bajram je blagdan kojim se obilježava spremnost muslimana na žrtvu prema Svevišnjem i solidarnost prema onima koji su bolesni, nemoćni, obespravljeni i onima koji trebaju i očekuju našu pomoć.

Nažalost, živimo u vremenu kada sve veći broj ljudi u svijetu i u našem okruženju treba našu pomoć i solidarnost, a na drugoj strani, sebičnost, pohlepa i sila postali su dominantan jezik komuniciranja između ljudi, civilizacija i naroda.

Molimo Svevišnjeg da svakom muslimanu i čovjeku ukabuli i u dobra djela upiše svaku žrtvu i solidarnost prema Njemu i prema svakom nemoćnom, obespravljenom i nesretnom čovjeku, bez obzira ko on bio i bez obzira kojem se Bogu molio.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!