U subotu, 16.07.2022.godine u Uredu DNZ BiH u Velikoj Kladuši održana je prva radna sjednica Izbornog štaba – stožera KOALICIJE ZA ČOVJEKA, na kojoj su usvojeni principi za izradu Strategije za predstojeće Izbore u BiH i razmatrani prijedlozi Izbornog slogana. U sklopu usvojenih principa za izradu Izborne strategije, ulazak u Skupštinu USK-a i Parlament Federacije BiH definirani su kao izborni ciljevi KOALICIJE ZA ČOVJEKA sa kojima ista izlazi na Izbore.

U obrazlaganju ovoga izbornog cilja, Predsjednik KOALICIJE ZA ČOVJEKA i čelni čovjek DNZ BiH – Krajiške stranke, Rifat Dolić rekao je da ambijent i raspoloženje birača na terenu, daje nam za pravo da je ovako postavljen izborni cilj realan i ostvariv, a sve ostalo je do čelnih ljudi KOALICIJE i naših kandidata na kandidatskim listama.

Izborni štab je nakon svoje prve radne Sjednice održao i sastanak sa kandidatima na Kandidatskim listama KOALICIJE ZA ČOVJEKA iz Velike Kladuše, te zatražio njihovo aktivno uključivanje u predizbornu kampanju i potrebu da oni „već od danas“ mogu početi kampanju i obilazak terena.

Predsjednik KOALICIJE ZA ČOVJEKA, Rifat Dolić zahvalio je svim kandidatima na činjenici da niko od njih niti jednom riječju nije uslovljavao ili ucjenjivao za svoju kandidaturu, već su u prvi plan stavili interese i ciljeve KOALICIJE na ovim izborima.

Dolić je rekao da ovo nije najjača Lista kandidata koju je KOALICIJA mogla ponuditi, jer je jedan broj kvalifikovanih kandidata svoju kandidaturu uslovljavao poziciom na listi, isključivanjem drugih kandidata ili nekim svojim ličnim zahtjevima i radi toga se nisu našli na Kandidatskim listama.

Kao posebnu vrijednost Dolić je istakao činjenicu da se značajan broj kandidata prvi put u životu kandidira i da je to jedno osvježenje za predizbornu kampanju, ali i za birače.

Dejan Prošić, zamjenik predsjednika Izbornog štaba i kandidat DNS-a na Listi KOALICIJE ZA ČOVJEKA za Skupštinu USK-a istakao je zadovoljstvo da učestvuje u ovakvom zajedničkom koalicionom projektu, kojim se šalje poruka da su dijalog, pomirenje i povjerenje formula i put za izgradnju prosperitetne i Evropske BiH u kojoj će se svaki njen građanin osjećati slobodno, korisno i dostojanstveno.

Na kraju sastanka svi učesnici su izrazili spremnost da se u punom kapacitetu angažuju na ostvarivanju postavljenih Izbornih ciljeva i izrazili uvjerenje da će KOALICIJA ZA ČOVJEKA na Izborima dobiti podršku birača da uđe u parlamentarne klupe u Bihaću i Sarajevu i da se bori za realizaciju svojih Izbornih programskih prioriteta sa kojima ide pred građane.

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA