Jučer je, u prisustvu kandidata na listama za predstojeće Izbore u BiH, Izborni štab KOALICIJE ZA ČOVJEKA analizirao prvu polovinu kampanje i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom kampanje, ali i zabrinutost praznim selima i kućama na koje nailaze prilikom obilaska terena.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA vodi umjerenu, realnu i argumentiranu Izbornu kampanju u kojoj kritikuje sadašnje teško stanje u Krajini i BiH i njegove proizvođače, ali i nudi konkretna rješenja za probleme, koja su dio Izbornog programa sa kojim izlaze pred birače.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA i ovoga puta skreće pažnju na veliku letargiju i ravnodušnost preostalih birača prema Izborima, što, uz odsustvo građana, može proizvesti vrlo mali odaziv birača na važne Izbore. Nažalost, kako kampanja teče, tako pojedine stranke i kandidati pojačavaju arsenal neistina i lažnih obećanja sa kojima pokušavaju obmanuti birače i ponovo osvojiti vlast.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA, također skreće pažnju na zloupotrebe stranaka na vlasti, koje armiju svojih kandidata i aktivista na terenu regrutiraju iz reda zaposlenih u Organima uprave i u Javnom sektoru, koji svoje radno vrijeme, umjesto na poslu za koji primaju plaću, provode obučeni u odore stranaka u vlasti i u podjeli njihovih promotivnih materijala.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA poziva građane i birače, da izađu na Izbore i kazne bahatost i neodgovornost dosadašnjih vlasti, jer to je jedini način da se nešto promijeni i da se uzme novi kurs u životu i radu ljudi.

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA