KOALICIJA ZA ČOVJEKA smatra da su Prostorni planovi i Urbanističko-planska dokumenta prvo slovo abecede privrednog razvoja.

Činjenica da Federacija BiH, 4 Kantona, među kojima i USK, te 37 od 79 Općina u Federaciji nemaju usvojene Prostorne planove, jedan su od razloga što što je BiH na dnu zemalja po nivou razvijenosti u Evropi, što je nivo investicija ispod svakog minimuma i što mladi ljudi i stručnjaci bježe iz ove zemlje.

Malo je investitora i patriota koji će svoj kapital ulagati u zemlju u kojoj nema uređene Prostorno-planske dokumentacije i u kojoj se mjesecima i godinama mora čekati na urbanističke i građevinske dozvole.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA za ovakvo stanje smatra odgovornim bahatu, korumpiranu i nesposobnu vlast u Federaciji BiH i USK-u. Eklatantan primjer bahatosti, korumpiranosti i neodgovornosti je općinska vlast u Velikoj Kladuši u kojoj, više od 10 godina, nema važećih Urbanističko-planskih dokumenata i u kojoj u posljednje tri godine nije izdana niti jedna urbanistička i građevinska dozvola.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA smatra da je donošenje Prostorno-planskih dokumenata na nivou Federacije BiH i Kantona prvi prioritet nove vlasti nakon predstojećih Izbora u BiH.

Ukoliko dobije povjerenje birača na Izborima KOALICIJA ZA ČOVJEKA će donošenje Prostorno-planskih dokumenata staviti u prioritet svoga političkog djelovanja u segmentu privrednog razvoja USK i Federacije BiH.

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA