KOALICIJA ZA ČOVJEKA smatra da građani BiH i birači, sudeći po Izbornim programima stranaka pretendenata na vlast, nakon Izbora, nemaju ni malo razloga za optimizam.

Izborni programi pretendenata na vlast u BiH i Krajini su čisti populistički pameti i udvaranje biračima, kako bi se dobila njihova podrška i glasovi na Izborima. Niko se u svojim Izbornim programima nije bavio bolnim potezima i reformama koje više za BiH nisu stvar izbora, već imperativ za spašavanje od potpunog kolapsa.

Umjesto da se bave reformama javne uprave i kompletno javne potrošnje, reformama penzionog i zdravstvenog sistema, poreskim i skalnim reformama, reformama u obrazovanju i pravosuđu, pretendenti na vlast nastoje velikodušno zadovoljiti svačije potrebe i apetite, kako bi se dodvorili onima koji 02. oktobra, po ko zna koji put, polažu svoj ispit zrelosti.

Nema nikakve sumnje, građane BiH i Krajine, nakon Izbora, očekuje još jedno triježnjenje i suočenje sa realnošću, a naša realnost i stvarnost su političke podjele, organizirani kriminal i korupcija, demografska kataklizma, siromašenje i zaostajanje u svemu naprednom.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA pita građane i birače u BiH i Krajini: da li će tako brzo zaboraviti, korupcijske afere, namještene tendere, propale projekte, lažna obećanja, falsikovane diplome, stranačka zapošljavanja, javne kuhinje, bježanje naše djece iz BiH i sve nepravde koje su proživljavali proteklih godina?

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA