Javnom tribinom održanoj danas (subota, 03. septembar) u Šmrekovcu KOALICIJA ZA ČOVJEKA koju čine političke partije DNZ BiH-Krajiška strankaDemokratski narodni savez (DNS) i Narodna stranka Radom za boljitak, otpočela je predizbornu kampanju za Opće izbore u BiH, 02. oktobra. Na tribini su prezentirani izborni program, izborne poruke  i kandidati KOALICIJE ZA ČOVJEKA. Nakon službenih obraćanja predstavljeno je ukupno 30 kandidata ove Koalicije sa područja USK-a za Skupštinu USK-a i Parlament FBiH. Cilj KOALICIJE ZA ČOVJEKA na oktobarskim izborima je ulazak u Skupštinu USK-a i u Parlament Federacije i borba za implementaciju njenog Izbornog programa koncipiranog u formi „10 strateških prioriteta“.

Listu kandidata za Skupštinu USK-a KOALICIJE ZA ČOVJEKA čini 25 kandidata, a nosilac liste je Rifat Dolić. Dolić je kazao da Koalicija na ovim izborima ističe „Čovjeka“ kao najvažniji resurs koji BiH ima i  bez kojeg nema potrebe ni za Državom, ni za EU, ni za NATO-om (poslušajte izjavu)…

KOALICIJA ZA ČOVJEKA ima i pet kandidata za Parlament Federacije BiH, a nosilac liste je Husein Hadžić (poslušajte izjavu)…

Pored Dolića i Hadžića na tribini su se obratili i kandidati za Skupštinu USK-a Džemila Pilipović i Dejan Prošić. Svi govornici su izrazili uvjerenje da će KOALICIJA ZA ČOVJEKA na Izborima dobiti podršku birača da uđe u parlamentarne klupe u Bihaću i Sarajevu i da se bori za realizaciju svojih 10 Izbornih programskih prioriteta.

Inače, KOALICIJA ZA ČOVJEKA je dan ranije na press konferenciji predstavila Izborni program, izvršila promociju plana i principe vođenja predizborne kampanje i uputila poziv svim političkim subjektima i kandidatima na vođenje fer i korektne kampanje, medijima na fer i profesionalnom praćenju kampanje, a biračima da 02.oktobra izađu na Izbore i podrže KOALICIJU ZA ČOVJEKA. Slogan predizborne kampanje i sa kojim KOALICIJA ZA ČOVJEKA izlazi na Opće izbore je „Daj šansu čovjeku“.