Dragi prijatelji,

Nikako nisam mogao a da se ne osvrnem na najnoviju manipulaciju sa dioničarima Agrokomerca. Ne mogu da vjerujem da ljudski um može pasti toliko nisko i da toliko mogu manipulisati sa Agrokomercovom sirotinjom, samo u cilju da sirotinja odradi svoje na Izborima i onda “Halali Huse materi”. Pa zar nije bilo dovoljno 25 godina iste priče, manipulacija i prevara, a dioničari kao njihovi najmenici služili su samo kao glasačka mašina? Ljudi, morate znati da to Udruženje nezaposlenih dioničara Agrokomerca, za deset godina, nije mrdnulo prstom za dioničare. Jedan jedini papirić nisu napravili, a samo u posljednjih 5 godina iz Budžeta Općine su dobili više od 1 milion KM javnog novca i nisu se upristojili da podnesu izvještaj o utrošku sredstava makar za jednu godinu. Oni služe samo da se novac iz Budžeta transferira Mujiću, Staniću, advokatu Veladžiću, kao privatni osnivački ulog u Zadrugu i brojnim drugim lešinarima nad Agrokomercovom i Kladuškom sirotinjom.

Njihov jedini zadatak je da za Laburističku stranku provode razne izborne ankete i popise dioničara Agrokomerca kako bi ih postrojavali za glasanje na Izborima. Malo im je bilo da popisuju samo dioničare pa su počeli popisivati i “pravne sljednike”, stričeve, strine, tetke i svakoga onoga koga su mogli preko dioničara vezati za glasove i glasanje. Ja bih to nekako i mogao razumjeti da su oni bilo šta korisno uradili za te nesretne dioničare Agrokomerca, ali, nažalost, baš ništa. Zašto ovo sa pozivanjem dioničara Agrokomerca i potpisivanjem punomoći nisu uradili kada je bilo vrijeme, a imali su roka 10 punih godina, nakon presude Suda u Strazburu? Zašto prikupljaju dokumentaciju i zovu dioničare da potpišu punomoći sada kada je nastupila pravna zastara za potraživanje dioničara po osnovu dosuđene štete? Zašto pozivaju dioničare da potpisuju Izjave i punomoći jedan dan prije početka predizborne kampanje. Nemojte mi zamjeriti, ali oni od Vas dioničara Agrokomerca godinama bukvalno prave budale.

Na svu sreću, Odbor dioničara za naplatu štete je na vrijeme shvatio da je Udruga nezaposlenih dioničara Agrokomerca fantomsko udruženje bez svrhe i cilja i pokrenuo je na vrijeme proces naplate dosuđene štete i sada 2767 dioničara sa punim pravom očekuje ovih dana naplatu svoje štete. Žalosno je i tragično da oni koji do sada nisu pokrenuli proceduru i podnijeli propisno zahtjev za naplatu štete, zbog nastupanja pravne zastare, nemaju šta očekivati i na to sam upozoravao u nekoliko svojih ranijih objava. Ovo što danas Udruženje nezaposlenih dioničara Agrokomerca poziva dioničare da dođu u prostorije Udruženja i da potpišu “Izjave” je pokušaj da se ublaži gubitak podrške dioničara na predstojećim izborima. Nažalost, ovo je još jedna, do sada najveća, manipulacija i prevara prema dioničarima Agrokomerca. Ostaviti ljude bez njihovog prava na naplatu štete zbog aljkavosti, nerada i neznanja, je zločin prema dioničarima i Agrokomercovoj sirotinji, a te iste ljude još u takvoj situaciji nastaviti manipulirati i obmanjivati u svrhu dobivanja glasova na izborima je više od zločina.

Poštovani dioničari Agromkomerca, dionice Agrokomerca su vaša privatna imovina, kao što je bilo i potraživanje po osnovu dosuđene štete. Sa svojom privatnom imovinom i privatnim pravima Vi imate pravo činiti što Vam je volja. Napravili su od Vas svoje najmenike, molim Vas nemojte dozvoliti da od Vas prave budale. Ja sam potpuno upućen u ovaj predmet, još prije 15 godina i tvrdim da potraživanje za dosuđenu štetu, svih koji mogu dokazati da su, na dan presude Suda u Strazburu, bili dioničari Agrokomerca, ima puni pravni osnov, a isto tako to potraživanje zastarjeva 10 godina nakon pravomoćnosti presude tj. pravna zastara je nastupila 19.06.2022.godine. Cijena ovoga neznanja, nerada i “greške” Udruženja nezaposlenih dioničara, nažalost, je milionske vrijednosti i pitam se koga će sada “pametnjakovići” okriviti za te propuste, greške i neznanja, čija je težina iznad 10 miliona eura. Bilo kako bilo, osim dioničara i Agrokomercove sirotinje, niko za to, kao ni do sada, neće snositi materijalnu ni moralnu odgovornost. Hoće li dioničari Agrokomerca i dalje nastaviti svoje manipulatore i prevarante nagrađivati glasovima na Izborima, ostaje da vidimo. Oprostite mi na neprikladnosti nekih riječi i direktnim prozivkama, ali sam stvarno, čak i ja, iznenađen do koje granice se može ići u manipuliranju i prevarama prema nesretnim dioničarima Agrokomerca.

Lijep Vam pozdrav i želje za svako dobro.