Davanje pomoći od 50 i 100 KM socijalno ugroženim kategorijama građana u vrijeme predizborne kampanje, KOALICIJA ZA ČOVJEKA smatra neviđenim licemjerstvom aktuelne vlasti u Federaciji BiH i javnim pokušajem kupovine glasova i povjerenja na predstojećim izborima u BiH.

Izjave kandidata iz redova aktuelne vlasti o punim budžetima u vrijeme masovnog iseljavanja građana, u vrijeme povećanja cijena i najveće inacije u BiH u posljednjih 25 godina, u vrijeme kada su penzije i plaće u BiH najniže u Evropi, uistinu je atak na inteligenciju i dostojanstvo građana BiH.

Umjesto da ih građani i birači kazne na Izborima zbog harača, pretjeranih nameta i divljanja cijena, akteri aktuelne vlasti očekuju odlikovanja i još sa takvim haramskim novcem pokušavaju biti humanisti, a u stvari se radi o perdnom pokušaju kupovine glasova i povjerenja na Izborima.

Možda bi ljudi u BiH i povjerovali u njihov humanizam da su Bakirovi lihvari socijalnu milostinju iz budžeta građanima podijelili prije ili poslije izbora, a ne u jeku predizborne kampanje.

KOALICIJA ZA ČOVJEKA poziva Državno tužilaštvo da pokrene istragu i odgovornost protiv Vlade Federacije i premijera Novalića, zbog pokušaja javne kupovine glasova i povjerenja birača javnim novcem građana Federacije BiH.

KOALICIJA Z ČOVJEKA poziva i korisnike ove socijalne pomoći, da uzmu dostavljenu pomoć, jer su to njihova sredstva, a da na Izborima kazne one koji prvo opljačkaju narod, pa onda taj opljačkani novac velikodušno vraćaju, tom istom narodu, u vidu milostinje, radi kupovine njihovih glasova na Izborima.

PRESS SLUŽBA KOALICIJE ZA ČOVJEKA