Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najrelevantnije iskustvo pamteći vaše postavke i ponovljene posjete. Klikom na "Prihvatam" pristajete na upotrebu SVIH kolačića.

UVODNA RIJEČ

Uvodna riječ predsjednika stranke

Dragi i poštovani članovi, prijatelji i poštovaoci DNZ BiH, cijenjeni građani,

Čini mi veliko zadovoljstvo uputiti nekoliko prigodnih riječi u čast DNZ BiH – Krajiške stranke i u čast i zahvalnost svima onima koji su dali i daju doprinos njenom nastanku, političkom djelovanju i opstanku na političkoj sceni u Krajini i BiH.

Posebnu zahvalnost upućujem svima onima koji su u osnivanju, razvoju i političkom djelovanju  DNZ BiH dali svoj veliki doprinos, a danas nisu među živima.

 Hvala im u ime svih nas koji danas nosimo barjak sa toplim suncem DNZ BiH.

DNZ BiH je prošla trnovit put od svoga osnivanja do danas i zadržala svoj kurs mirotvorne, demokratske, narodne, građanske i  moderne stranke lijevoga centra, koja u fokusu ima čovjeka i njegovu težnju da živi slobodno, sigurno i dostojanstveno i da uživa sva građanska i ljudska prava i slobode savremenog čovjeka.

U dosadašnjem djelovanju doživjeli smo anatemisanje, ilegalni rad, progone i diskriminaciju i uvijek ostali principijelni, stameni i svoji.

Naši politički protivnici i rivali često su nas progonili i proklinjali, ali i poštovali i prema nama nikada nisu bili ravnodušni zbog naše hrabrosti, principijelnosti i dosljednosti u provođenju naših programskih i političkih principa.

Nikada nismo ljude gledali i dijelili po vjeri, naciji, političkom, regionalnom ili socijalnom statusu, već samo i isključivo po tome u kojoj mjeri su pošteni, čestiti, hrabri i radni u svojoj porodici i zajednici.

Najteže su nam pale političke podjele iz 2012.godine, koje su uzrokovane razlikama u gledanju na koncept političkog djelovanja i budućnosti DNZ BiH.

Nismo nikako mogli prihvatiti da jedna grupa ljudi DNZ BiH pretvori u sredstvo za ostvarivanje njihovih privatnih interesa i ciljeva i vjerujte, sva naša „krivica“ je u tome.

Sve drugo su manipulacije i neistine, a vrijeme je najbolji svjedok istine i po tome prosudite sami.

Unatoč svim podmetanjima, DNZ BiH je ostala na nogama, istina, sa značajno smanjenim političkim uticajem i reduciranim prostorom političkog djelovanja.

Bilo kako bilo, DNZ BiH je zasigurno dio istorije BiH, Krajine i Velike Kladuše i niko nam ne može osporiti hrabrost, čast, i poštenje koji su obilježili njen dosadašnji politički rad i djelovanje.

DNZ BiH danas gradi svoj politički oporavak, povećanje političkog uticaja i povratak na političku scenu i u poslaničke klupe na svim izbornim nivoima u BiH.

Nije to ni malo lak put i zadatak, ali je častan i hrabar cilj koji smo postavili pred sebe.

Ovaj cilj možemo zajedno ostvariti i vratiti Stranci imidž uticajne, principijelne, moderne, narodne, demokratske stranke, čija politika i djelovanje će biti u funkciji građana i šire zajednice, a ne ekskluzivno u funkciji pojedinaca i grupa, bez obzira kako se oni zvali.

Za postizanje ovoga cilja DNZ BiH – Krajiška stranka treba Vašu podršku i Vašu pomoć.

Za postizanje ovoga cilja nisu prihvatljive podjele na Autonomaše i Korpusovce, na DNZ-ovce i Laburiste ili bilo kakve druge podjele koje razdvajaju dobronamjerne i čestite ljude.

Dragi prijatelji,

Pozivam Vas da nam se pridružite, bez bilo kakvih predrasuda, da zajedno, pod zastavom toplog DNZ-ovog sunca, gradimo dijalog, razvoj, napredak i ambijent u kojem će se svako osjećati ugodno, slobodno, sigurno i dobrodošlim.

Zajedno možemo napraviti velike korake u političkom, ekonomskom i svakom drugom napretku naše države, našega kraja i našega čovjeka.

Podržite DNZ BiH – Krajišku stranku i budite vjetar u leđa njenim čestitim i poštenim planovima i naumima.

Hvala Vam na svakoj podršci i povjerenju.

U Velikoj Kladuši; 14.07.2022.godine

Rifat Dolić, v.d. Predsjednik DNZ BiH – Krajiške stranke

Rifat Dolić
Rifat Dolić, v.d. Predsjednik DNZ BiH – Krajiške stranke
Copyright © 2022 - Sva prava pridržana - DNZBiH